FORNØYD: – Særlig fornøyd er vi med resultatet for Den Norske Opera & Ballett, sier Tore Walmsnæss i Creo om årets tariffoppgjør.

FORNØYD: – Særlig fornøyd er vi med resultatet for Den Norske Opera & Ballett, sier Tore Walmsnæss i Creo om årets tariffoppgjør.

asamaria.com/Åsa Maria Mikkelsen

Tariffoppgjøret i Operaen og teatrene i havn: – Fornøyde med resultatet, sier Creo

Creo har kommet til enighet med arbeidsgiverne i hovedoppgjøret for teatrene og Operaen. – Vi er alt i alt fornøyde med resultatet, sier avdelingsleder i Creo, Tore Walmsnæss.
13.01.2021
09:12
13.01.2021 09:16

even@musikkultur.no

– Særlig fornøyde er vi med resultatet for Den Norske Opera & Ballett, hvor vi fikk til flere endringer i overenskomsten som bedrer arbeidsbetingelsene for våre medlemmer, men som samtidig gir arbeidsgiver en større fleksibilitet og mulighet for flere forestillinger.

• Les også: Denne uka står det om pensjon i orkestrene. I Trondheim er de blitt enige om hybridpensjon

Pensjon utsatt

Oppgjøret ved Operaen og teatrene er innenfor en lønnsramme på 1,7 prosent. Pensjonsspørsmålet ble utsatt på grunn av pandemien.

– Spørsmålet om pensjon vil helt sikkert komme opp igjen ved en senere anledning. For hele kulturfeltet i Spekter er det slik at pensjon kan tas opp allerede i mellomoppgjøret hvis en av partene krever dette. Skulle det ikke skje, er hovedoppgjøret 2022 neste anledning, det er egentlig kun litt mer enn ett år til, påpeker Walmsnæss.

• Les også: Avblåst streik i kirken

Generelle tillegg ved teatrene

For medlemmer ved teatrene gis det et generelt tillegg på 5600 kroner på lønnstabellen fra 1. august 2020. I tillegg utbetales det et engangsbeløp på 2000 kroner. Satsene for midlertidig ansatte musikere reguleres til 1860 kroner for prøver inntil tre timer, og forstillingssatsen reguleres til 2230 kroner.

– Her hadde vi ambisjoner om å påbegynne et arbeid med teatrene om dramaturgenes arbeidsvilkår, dette nådde vi denne gangen ikke fram med. Men det vil helt sikkert bli tatt opp igjen ved neste korsvei, sier Walmsnæss.

13.01.2021
09:12
13.01.2021 09:16

Mest lest