EGEN GITAR: Når det er rolig, klimprer Espen Østgård på denne gitaren som er laget på hans gitarmakeri.

EGEN GITAR: Når det er rolig, klimprer Espen Østgård på denne gitaren som er laget på hans gitarmakeri.

Even Finsrud

Øya: Musikernes Fellesgitartekniker

Langt inne på backstageområdet hjelper Espen Østgård gitarister i nød.
08.08.2014
20:39
27.08.2015 20:02

– Noe av det særeste jeg var borti var da gitaristen i Kyuss for noen år siden hadde knekt halsen på gitaren og insisterte på at jeg limte den der og da. «Jamen den må limes med trelim og få et døgn på å sette seg», sier jeg. Men nei: Jeg måtte lime den der og da! Med superlim!! Gitarmakeren i meg sliter da.

Lager gitarer

Espen Østgård driver til daglig gitarmakeriet Østgård Gitarmakeri og på Øya (og andre festivaler han jobber med) har han en veritabel «survival-kit» med seg.

– Jeg har strenger, mekanikk, jeg bytter strenger og justerer oppsettet, jeg kan hjelpe med elektronikk og mye mer. Medlemmer av MFO får gratis strenger men vi hjelper alle. Mangler du kabel, så har jeg det, knekker stemmeskruen, så kan det fikses, knekker nøtta, så lager jeg en ny en av bein på stedet. Og masse mer.

Gjør det meste

– Jeg kan hjelpe med det meste og i kofferten ligger det svært mye rart som kan hentes frem, men det må jo sees an hvor presserende det er, og hva som til syvende og sist lønner seg og utbedre her. Det er ikke bare gitarister, men også bassister som kan få hjelp. Normalt har jeg hatt med litt enkel trommerekvisita, men i år fikk jeg ikke det til. MFO har hatt gitartekniker backstage i en årrekke som en service og hjelp til musikere i nød.

08.08.2014
20:39
27.08.2015 20:02