KS: Vil ha nye forhandlinger

Kommunenes Sentralforbund vil ha slutt på streiken, og kaller inn til nye forhandlinger så fort som mulig.
19.08.2014
16:51
27.08.2015 20:02

mona@musikkultur.no

Kommunenes Sentralforbund (KS) holdt tirsdag ettermiddag en pressekonferanse for å si to ting: Den politiske ledelsen i KS erkjenner at de har et ansvar for å finne løsninger som kan avslutte konflikten. Og KS vil kalle inn sine forhandlingsmotparter til et møte lynraskt for å prøve å finne veien ut av en stor konflikt.

Styreleder Gunn-Marit Helgesen forklarte det frammøtte pressekorpset at hovedstyret hadde brukt seminardagen sin til en lang og grundig debatt om situasjonen. det har vært spekulert i om styret i KS måtte endre mandatet til forhandlerne slik at de kunne gå vekk fra kravet om mer bunden arbeidstid for lærerne. Dette benektet Helgesen.

– Mandatet gir rom for å finne løsninger. Vi har alle medlemmene i ryggen på å diskutere hva som skal til for at elevene skal få best mulig læremiljø. Vi ønsker tilstedeværelse og samarbeid mellom lærere og mellom lærere og ledelse. Vi har nye forslag vi vil diskutere med motparten, og er villig til å snu hver stein, sa Helgesen.

Vil se forslagene først

MFOs forbundsleder Hans Ole Rian ser det som gode toner fra KS at de erkjenner ansvaret sitt.

– Det kan nå se ut til at KS har tatt inn over seg alvoret i situasjonen, og er på gli når det gjelder noe av det denne konflikten dreier seg om, sier Rian.

Men han vil se hva slags konkrete forslag KS kommer med før han tør å være optimist.

– Og vi må komme i reelle forhandlinger med KS om både arbeidstidsavtalen for lærere i skoleverket og arbeidstidsbestemmelsene for kulturskolelærere. Vi må sikre fleksible og fornuftige arbeidstidsavtaler tilpasset elevenes behov for oppfølging og god undervisning, sier Rian.

19.08.2014
16:51
27.08.2015 20:02

Mest lest