PASSE FORNØYD: – Det er svært bra at ordningen blir forlenget ut året, men det er samtidig uforståelig at regjeringen har senket beregningsgrunnlaget, sier forbundsleder i Creo, Hans Ole Rian.

PASSE FORNØYD: – Det er svært bra at ordningen blir forlenget ut året, men det er samtidig uforståelig at regjeringen har senket beregningsgrunnlaget, sier forbundsleder i Creo, Hans Ole Rian.

Presse

Koronastøtte til kunstnere og teknikere forlenget ut året, men er redusert til 60 prosent

Red Alert-aksjonen fikk gjennomslag for kravet om at kompensasjonsordningen for selvstendige næringsdrivende må opprettholdes.
05.10.2020
14:46
05.10.2020 14:46

even@musikkultur.no

– Det er svært bra at ordningen blir forlenget ut året, men det er samtidig uforståelig at regjeringen har senket beregningsgrunnlaget fra 80 til 60 prosent av 2019-inntekt, sier forbundsleder i Creo, Hans Ole Rian.

• Les også: Sterke protester mot regjeringens koronakutt

FrP løftet saken inn i arbeids- og sosialkomiteen

Verken etableringen av støtteordningen i mars, eller forlengelsen av den nå i høst, var noe regjeringen egentlig ønsket. Saken ble løftet inn i komitébehandling takket være FrP, etter et samlet press.

– Creo, med blant andre LO sentralt, la sterkt press på Stortinget både nå og i mars. En gruppe bestående av SV, Ap, Sp og FrP ga flertall for å forlenge ordningen.

• Les også: Regjeringen foreslår å fjerne koronakompensasjon for frilansere

– De folka har stått på

Teknikeraksjonen Red Alert som kom i gang etter initiativ fra lystekniker Magnus Boyd, ga resultater.

– De folka har stått på. Ikke bare med tanke på selve aksjonen foran Stortinget og rundt om i landet i slutten av september, de har også brukt mye tid på å ringe rundt til stortingsrepresentanter, sørget for å spre informasjon, og at saken ble tatt opp i arbeids- og sosialkomiteen, sier Rian.

Stimuleringsordning lanseres denne uka

Arbeidet for koronastøtte til kulturlivet fortsetter framover.

– Jeg tolker det dit hen at det er støtte for at kompensasjonsordningen skal kunne forlenges utover i 2021, så vi får se hva som skjer. Vi må uansett fortsette arbeidet. Denne uka kommer også en stimuleringsordning for kulturlivet, men vi vet fortsatt ikke hvordan den er skrudd sammen, sier Rian.

05.10.2020
14:46
05.10.2020 14:46