Lars Opstad/Kulturtanken

Har du fått avlyst oppdrag i Skolesekken? Du får honoraret ditt likevel

Samtlige fylkeskommuner og de fleste direktekommuner utbetaler honorar til kunstnere i Den kulturelle skolesekken, for oppdrag som er avlyst på grunn av koronautbruddet.
16.03.2020
10:56
16.03.2020 10:56

marte@musikkultur.no

Noen beslutninger gjelder fram til påske og noen gjelder ut april, skriver Kulturtanken på sine nettsider. Samtlige fylkeskommuner har altså bekreftet at de vil utbetale honorar til utøvere i henhold til inngåtte avtaler, til tross for at turneene i Den kulturelle skolesekken (DKS) er avlyst inntil videre.

• Les også: Kulturbransjen ber om korona-tiltak

Kulturtanken skriver at de vil følge utviklingen og være i tett kontakt med fylkeskommuner og kommuner om hvordan situasjonen skal håndteres framover. 

Lørdag formiddag bekreftet også de fleste direktekommunene at de utbetaler honorarer for avlyste DKS-oppdrag, i henhold til inngåtte avtaler. Alta, Asker, Bergen, Bærum, Eidsvoll, Lørenskog, Tromsø, Trondheim og Stavanger har besluttet å følge opp på samme måte som fylkeskommunene.

– Dette er veldig bra! Det er viktig at DKS-utøvere nå sikres litt forutsigbarhet i denne uforutsigbare tida, sier direktør i Kulturtanken, Øystein Strand, til kulturtanken.no.

Nå er det kun Karmøy, Bodø og Ås som ikke har bekreftet at de utbetaler honorar til utøvere for avlyste turneer.

• Vi oppdaterer når det kommer nye opplysninger i saken.

16.03.2020
10:56
16.03.2020 10:56

Mest lest