NYTT: Nå kan også kontrabassister ta med instrumentet på flyet uten å betale skjorta.

NYTT: Nå kan også kontrabassister ta med instrumentet på flyet uten å betale skjorta.

SAS

Billigere bass på SAS

SAS forenkler reglene for bagasje på fly og setter ned prisen.
28.04.2014
14:40
27.08.2015 20:02

SAS har forenklet reglene for bagasje, og setter ned prisen på ekstra bagasje. Forenklingen inkluderer også alle typer spesialbagasje, som musikkinstrumenter.

Musikkultur har tidligere skrevet om bassist Håkon Thelin som syntes det var blitt uforståelig dyrt og vanskelig å ta med kontrabassen på fly til jobb. MFO har jobbet lenge for å få til en bedre instrumentavtale på fly, som også tar høyde for bassistenes behov. Nå er det blitt mye enklere.

– Dette er svært gode nyheter for våre medlemmer Vi har jobbet med dette lenge nå, og jeg er utrolig glad for at SAS tar kundene på alvor, også de som har med instrumenter som bagasje. Nå håper vi ledelsen instruerer bakkemannskapet godt, slik at dette også blir enkelt i praksis, sier MFOs forbundsleder Hans Ole Rian.

Eksisterende instrumentavtale sier at du kan ta med ett ekstra kolli gratis på SAS, når dette er et musikkinstrument. Avtalen gjelder fortsatt. Forskjellen er at du nå skal kunne ta med deg kontrabass på flyet og ikke betale noe ekstra, så sant bass og kasse ikke veier mer enn 23 kilo tilsammen. Veier den mer, må du betale ekstra, men her er prisene satt kraftig ned på reiser, både innenlands og utenlands.

SAS forklarer at de har lyttet tll kundenes ønsker, og vil gjøre det så enkelt som mulig å ha bagasje med på flyet.

Mer om reglene finner du på musikerorg.no.

28.04.2014
14:40
27.08.2015 20:02