Tidal granskes av Økokrim

Økokrim gransker mulig databedrageri i Tidal, skriver Dagens Næringsliv.
15.01.2019
09:54
10.04.2019 20:37

I fjor avslørte DN at Tidal skal ha manipulert lyttertall med minst 320 millioner falske avspillinger. Siden avsløringen er det blitt tatt rettslige avhør av tidligere Tidal-ansatte som hevder å ha oppdaget uregelmessigheter i Tidals database og siden meldt fra om disse.

– Creo mener det er bra at Tidal-saken blir gjennomgått av Økokrim. Da blir alle stener snudd og eventuelle feil avdekket. Siden Økokrim tar tak i dette, gir jo det en indikasjon om at dette ikke bare er hule påstander. Utover denne konkrete saken, handler dette også om tilliten til strømmetjenestene som musikkdistributør, sier nestleder i Creo, Christine Thomassen.

Tidal benekter skyld

Etter avsløringene krevde Gramart revisjon av selskapet for å få rede på om Tidal skyldte norske artister penger. Et tilsvarende krav stilte den danske rettighetsorganisasjonen Koda. Fono, Gramo og Tono har i tillegg politianmeldt Tidal. Blant de tidligere ansatte i selskapet som nå blir avhørt, sluttet tre av dem samtidig etter å ha undertegnet sluttpakker som, i følge DN, inneholder «gullstandarden for taushetskontrakter».

Tidal selv hevder at de trolig er utsatt for datainnbrudd og at påstandene fra DN er feilaktige og er en del av en svertekampanje.

15.01.2019
09:54
10.04.2019 20:37